Glosa, corrandes...

Ja fa un temps que volto en món de la glosa, no ho recordo massa, molt activament sí que ho tinc clar, des que vaig començar a l'escola de glosa el 2012, assitint a la primera escola, però feia temps que a la distància ho mirava.

Sempre havia cantat caramelles, de petita amb el meu pare (als campings on passavam la setmana santa), més tard dirigint caramelles al meu poble, Manlleu, dirigint i cantant a la coral Xicalla de Vic (fins i tot em van dedicar una corranda!), però sempre eren corrandes preparades, per l'ocasió, però preparades.

Suposo que algun any dels que explico vaig anar a petar a la web de Cor de Carxofa i el seu manual d'iniciació a la glosa. Per sort al cap d'un temps van fer una escola d'estiu de glosa i m'hi vaig apuntar.

A partir de llavors he tingut moltes experiències amb la glosa i n'he fet un recull, en aquest blog. Clicant a la imatge veureu què he escrit en aquest blog

A mesura que he anat trobant material, n'he escollit uns que em poden servir mostrar ben bé la melodia de cada cançó o qui és el personatge en qüestió. Per això he organitzat el que trobeu a continuació (amb la plataforma Sites de google)

Jordi Fàbregas

 Aquest gener passat en va deixar en Jordi Fàbregas, promotor sens descants de la música popular catalana. Són molts els músics que el troba...